Rob van de Geijn: “het draait allemaal om het willen begrijpen van jouw klanten”

Rob van de Geijn heeft een danstheaterwinkel in de Molenstraat in het Brabantse Roosendaal. Dat hij in 2011 juist voor die plek koos was helemaal niet vanzelfsprekend. “Als ik puur naar de centen zou kijken en uit zakelijk oogpunt een bedrijf zou starten was ik geen danstheaterwinkel begonnen”. Maar dat deed hij wel. Want dansen is zijn passie en ondernemen is zijn tweede natuur. 

 

 

In onze podcast vertelt hij waarom juist deze locatie zo onlogisch was en hoe het hem lukte om een publiek op te bouwen. Het allerbelangrijkste daarbij is volgens Rob het willen begrijpen van klanten. Rob zette mij daarmee aan het denken; is dat niet wat elke ondernemer zou moeten nastreven? Het willen begrijpen van je klanten. Met de klemtoon op willen.

Service is belangrijk

Hij heeft de statistieken bestudeerd om zijn doelgroep te leren kennen. En daarna ging hij nog een stapje verder. Want Rob wil zijn klant écht snappen. Als een klant in het weekend vrij is heeft hij of zij tijd om online te shoppen. “als er dan vragen ontstaan wil ik er zijn voor die klant. Daarom neem ik gerust om 23.00 uur ‘s avonds nog een telefoontje aan van een klant of reageer ik op een appje. Die extra service kost mij geen moeite. Ik vind het fijn om vragen te beantwoorden en met de klant mee te denken. Ik los het graag voor hem of haar op.”

En daar raakt Rob de kern als je het mij vraagt. Als je onderneemt vanuit je hart dan wil je jouw klant goed helpen. Niet persé het duurste verkopen maar liever echt luisteren naar de vraag. En daar het juiste product bij zoeken. Dat is voor mij ook precies de reden waarom ik met Klemtoon Media ben gestart. Ik wil ondernemers helpen. Ik wil luisteren naar wat ze vragen. Ik wil weten wat ze nodig hebben. En daar dan vervolgens mijn dienst op aanpassen.

Complexe muziek

Hij heeft een sfeervolle winkel (waar ook zijn talent voor tekenen te bewonderen is) en een uitgebreide webshop. Zowel online als offline weet een groot publiek hem inmiddels feilloos te vinden. En zijn klanten komen met regelmaat bij hem terug. We hebben het in de podcast trouwens niet alleen over het ondernemerschap; we praten ook over andere dingen. Over Rob’s liefde voor Italië, bijvoorbeeld, en over “complexe muziek”. 

Beluister de podcast hier: 

 

De Danstheater winkel is offline gevestigd op het adres Molenstraat 102 te Roosendaal. Online is de Danstheater winkel actief op Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, Instagram en Youtube. Via de website kun je de webwinkel bezoeken. De “complexe muziek” :-) waar Rob het over heeft en alle andere muziek waar hij graag naar luistert is te horen via zijn Spotify-account.  

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com