Chantal van Spaendonck: “als je op je zolderkamer blijft zitten weet niemand dat je bestaat”

Je mag wel stellen dat Chantal van Spaendonck een echte duizendpoot is. Ze is directeur van het Care Innovation Center en projectleider bij Starterscentra West-Brabant. Met een gezin bestaande uit 7 personen, paarden en nog wat andere dieren is er “never a dull moment”.  En toch weet Chantal tijd vrij te maken om te gast te zijn in onze podcast.

 

 

Ondanks haar drukke agenda heb ik van Chantal altijd de indruk dat ze alles onder controle heeft. Ik vroeg haar dan ook hoe ze dat toch doet? Haar geheim: “gewoon dóen”. Chantal is nuchter, staat met beide benen op de grond en laat zich niet snel meeslepen. Ze legt in de podcast uit dat het wel van essentieel belang is dat er mensen zijn in haar omgeving die haar helpen.

Huis van Morgen

We nemen de podcast op in “Het Huis Van Morgen”, een onderdeel van het CIC. Hier kun je kennismaken met nieuwe hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te wonen. “Nu de vergrijzing toeslaat wordt het steeds belangrijker dat we innovatieve middelen inzetten om langer voor onszelf te kunnen zorgen”. 

Het CIC gaat in gesprek met burgers en professionals om de doelgroep bekend te maken met innovatieve oplossingen. Als het gaat om zichtbaarheid is het volgens Chantal belangrijk dat dit wordt gepromoot via de website en social media kanalen. Ze is zich ook bewust van de kracht van mond-tot-mond reclame.

Free Publicity

In haar functie als projectleider van Starterscentra West Brabant gaan veel van de adviezen die Chantal geeft aan startende ondernemers over zichtbaarheid. “Je kunt wel leuk op je zolderkamer blijven zitten maar als niemand weet dat je bestaat kunnen ze ook geen zaken met je doen. Zichtbaarheid is één van de belangrijkste elementen als ondernemer”.

Starterscentra West Brabant werkt zelf ook aan hun zichtbaarheid. “Wij publiceren succesverhalen van startende ondernemers. Zo laten de starters zien hoe wij hen op weg hebben geholpen”. En daar word ik dan weer blij van. Zij maken slim gebruik van free publicity. Ik raad elke ondernemer aan om dat óók te doen. 

Adviezen voor (startende) ondernemers

In de podcast geeft Chantal nog meer adviezen aan startende ondernemers, die overigens ook heel goed toepasbaar zijn voor ondernemers die al wat langer meedraaien. “Want”, zo legt Chantal uit, “als ondernemer bevind je je regelmatig in een nieuwe fase. Als je voor het eerst personeel aanneemt bijvoorbeeld. Of als je een nieuwe vestiging opent”. Overigens geeft Starterscentra West Brabant niet alleen adviezen. Ze kunnen je ook helpen op het gebied van bijvoorbeeld huisvesting en financiering. 

Verrassend

Aan het eind van de podcast stel ik nog wat persoonlijke vragen en de antwoorden die daarop komen zijn verrassend te noemen. Wist je bijvoorbeeld dat Chantal niet in Nederland is geboren? En dat ze het liefst rondrijdt in haar knalgele eend? En dat ze … ach, ze vertelt het jou zelf in onze 2e Klemtoon Media Business Podcast.

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com