Denk je dat je als ondernemer het spel wel kent? Forget it: er komt gewoon een nieuw spelbord. 

Met haar bedrijf Issy Productions richt ze zich op music, theater en mood. Ze vertelt verhalen op een theatrale manier waarbij warmte en sfeer de kernwoorden zijn. In de Klemtoon Media Business Podcast sprak ik met Ismène Elbers over ondernemen met gevoel.

 

 

Ismène ervaart het ondernemerschap als een reis van ontwikkeling waarin creativiteit, kunst en cultuur voorop staan. De tiener met passie voor dans en later ook zang is gegroeid naar een zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil. “Ik kan nu veel beter dan vroeger benoemen wat ik doe en waarom ik dat doe”. 

Voortraject

Haar bedrijf kreeg vorm op het moment dat ze met haar man en haar oudste zoon op de Filipijnen woonde. “Mijn man had daar een eigen bedrijf, mijn zoon was naar school. Ik had alle ruimte om mijn ding te doen: het coachen van kids op het gebied van muziek en dans. Dat was het voortraject van waar ik nu sta”. Eenmaal terug in Nederland was het niet gemakkelijk om haar bedrijf verder uit te bouwen. Er was niks te doen op het gebied van evenementen, theater en muziek. Deuren bleven gesloten. Maar Ismène gaf niet op “ik hield vol en deed als het ware voorbereidend werk om in de flow te kunnen komen waarin ik nu zit”. Door continu te netwerken en actief met social media aan de slag te gaan maakte ze zich zichtbaar. “Nu wordt er steeds meer georganiseerd. Mensen gaan op zoek naar middelen om toch iets voor elkaar te krijgen. Dat vind ik een bijzondere beweging.“

Onderbuikgevoel

Het ondernemen beschrijft ze als monnikenwerk. “Het vergt doorzettingsvermogen en je krijgt soms kritiek. Er zijn elke dag valkuilen, dat houdt nooit op. Als je denkt dat je als ondernemer op een gegeven moment het spel kent, forget it, er komt gewoon een nieuw spelbord. Ga maar terug naar start”. Het allerbelangrijkste vindt ze dat je je niet uit het veld laat staan. “Het is belangrijk dat je vasthoudt aan dat je het heel graag wil. Vertrouw op jezelf en geloof in jezelf. als jij dat onderbuikgevoel krijgt in goede of in slechte zin : vertrouw er maar op”. Raak! Dat geldt wat mij betreft voor elke ondernemer. Je doet wat je doet omdat je het heel graag wilt. Dat is jouw drijfveer, jouw passie. 

Muziek

Muziek is belangrijk voor Ismène. Niet alleen beroepsmatig. Op dit moment wisselt ze Miss Montreal en Ed Sheeran af met muziek uit de jaren ‘80. Ze vertelt in de podcast wat deze muziek voor haar betekent, wat ze zelf nog zou willen zingen en wat de soundtrack van de film St. Elmo’s fire met haar doet. 

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com