Doorgroeien met je bedrijf? Durf de focus te verleggen

Johan van Loenhout is al jaren zelfstandig ondernemer. Door zijn ervaring en expertise is hij voor Starterscentra West-Brabant een waardevolle coach voor startende ondernemers. Maar ook de gevestigde ondernemers laten zich graag door hem coachen. 

 

 

Johan weet uit eigen ervaring dat het hebben van focus belangrijk is. Voor veel ondernemers is het na verloop van tijd lastig om die focus vast te houden. “Je merkt dat je een bepaalde weg ingeslagen bent en dat die weg niet onuitputtelijk is. Om dan de focus te verleggen is moeilijk omdat je gewend bent zaken op een bepaalde manier te doen. Ik coach nu veel ondernemers om die zijstap te kunnen en durven maken en daar succesvol in te zijn”.

Online en offline zichtbaarheid

Als ik ondernemers vertel dat het belangrijk is dat ze aan hun online en offline zichtbaarheid werken raken sommigen volledig in paniek. Ze vragen zich af waar ze de tijd vandaan moeten halen. Want ze moeten al zoveel. De boekhouding bijhouden, acquisitie plegen en dan ook nog voortdurend content produceren om hun zichtbaarheid te vergroten. In de coachingsgesprekken van Johan komt dit onderwerp ook steevast aan bod. Johan is daar duidelijk in: “een goede ondernemer gaat hier zelf mee aan de slag of durft dit uit te besteden”.

Koop lokaal

Begin 2016 startte hij een tweede bedrijf Lokaal Inkopen. Het doel van zijn bedrijf is om mensen te stimuleren om in hun eigen stad of dorp te winkelen en zaken te doen. Door goed naar zijn doelgroep te luisteren ontdekte hij dat het veel ondernemers niet lukt om goede, succesvolle offertes te maken. Als inkoper in hart en nieren weet Johan wel raad met deze hulpvraag. In de podcast vertelt hij hoe hij ondernemers hiermee helpt. Zelfs op vakantie past hij het principe van Lokaal Inkopen toe want ook in zijn favoriete vakantieland zoekt hij graag de lokale bevolking op.

Netwerken

Johan is een netwerker pur sang. Het belangrijkste punt van netwerken is volgens hem dat je anderen kunt aanbevelen bij collega-ondernemers. ”Je kunt alleen maar goed functioneren als ondernemer als je een netwerk hebt, kent en onderhoudt.”

Meer informatie over Johan van Loenhout en Lokaal Inkopen vind je op de website en op de Facebookpagina Koop Lokaal.

 

  

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com