Christian van den Berg maakt de podcast die hij zelf zocht

Podcast met Christian van den Berg

Christian van den Berg maakt de podcast die hij zelf zocht

De belangrijkste reden om te gaan podcasten was voor Christian van den Berg dat hij op zoek was naar Nederlandse podcasts over leiderschap, organisatie-ontwikkeling en veranderkunde.

Omdat hij niet echt kon vinden wat hij zocht besloot hij om ze zelf te gaan maken. En met succes. Maar de weg naar een succesvolle podcast gaat niet altijd over rozen.

Verschillende standpunten

In zijn podcast gaat hij met gasten uit zijn vakgebied in gesprek. Daarbij gaat hij een goede discussie niet uit de weg. Natuurlijk wordt het in zijn podcasts nooit onaangenaam maar het is interessant om over een vraagstuk de verschillende standpunten te beluisteren.

Herkenbare voorbeelden

We vragen hem om ons eens mee te nemen in zijn vak. Wat voor vraagstukken komt hij tegen als organisatie-adviseur en interim manager? Hij geeft herkenbare voorbeelden over hoe je samen eenzelfde doel kunt hebben terwijl ieder toch een compleet ander idee heeft over wat nodig is om dat doel te bereiken.

Podcast proces

In deze podcast bespreken we ook het podcast proces met Christian. Zijn podcast is absoluut succesvol. En toch… eenmaal besloten “ik ga het gewoon doen” zag Christian er als een berg tegenop.

Stap voor stap

Hij ging op zoek naar informatie over apparatuur, techniek, montage en alles wat er bij podcasten komt kijken. Leuk om te horen is hoe Christian vertelt dat hij structuur vond in ons e-boek. De 7 stappen die daarin beschreven staan gaven hem overzicht en houvast.

Voldoening

Soms moest hij flink uit zijn comfortzone. De voldoening die hij beschrijft als eenmaal die eerste podcast online staat zal elke podcastmaker herkennen.

Beluister het hele interview hieronder of via jouw favoriete podcast app.

Hier vind je het pocast kanaal van Christian Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling

Kitty Joachems

Per toeval ontdekte ik in 1991 hoe leuk het is om radioprogramma's te maken. Het liefst maak ik informatieve radioprogramma's. Nieuws, achtergronden, interviews, reportages. Over welk onderwerp dan ook. Ik doe dat nog steeds. Op vrijwillige basis bij een streekomroep. En toen ontdekte ik de podcast. Fantastisch! Nog fantastischer is het dat ik inmiddels van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Niet alleen door zelf podcast te maken maar vooral door anderen te helpen bij het starten van een podcast of bij het verbeteren van hun podcast. Ik geef presentaties, trainingen, colleges, persoonlijke sessies en ik neem waar nodig (onderdelen van) het podcastproces uit handen. En het allerfantastische (is er een overtreffende trap van fantastisch?) is dat ik dat doe met Paul. De man waarop ik op slag verliefd werd in een radiostudio en met wie ik al meer dan 25 jaar getrouwd ben.