Welke podcasts verdienen een award?

Welke podcasts verdienen een award?

Op 28 oktober worden de podcast awards 2021 uitgereikt. En jij kunt jouw favoriete podcasts nomineren. Dat kan tot 15 september. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wij zouden het heel leuk vinden als jij onze podcast nomineert.

Dat doe je door hier te klikken. Vul bij de naam van de podcast “Klemtoon Media Podcast” in. Kies bij de categorie voor “Zakelijk”. Wij zijn jou eeuwig dankbaar!!!!

Meer podcasts nomineren

Je mag in totaal drie podcasts nomineren dus we hebben ook nog wat suggesties voor je….
We zeten ze hieronder, in willekeurige volgorde op een rijtje

All You Feed Is Love

Dit is dé podcast van Happy Dog Happy Cat over jouw huisdier. Dierenarts Stijn Peters van dierenziekenhuis Eindhoven neemt je in elke aflevering mee in zijn spreekkamer en geeft je tips en adviezen over bijvoorbeeld de huid, de spijsvertering en het gebit van jouw hond of kat. En er zijn meer leuke gasten. Hondencoach (of liever: mensencoach) Jeroen Oomen, Janine Verschure van het blad Kattenmanieren en Gijs Bartels over evenementen voor (huis)dieren. De podcast luistert lekker weg, is herkenbaar voor elke honden- en kattenliefhebber en je steekt er ook nog wat van op.

Wil je luisteren naar deze podcast? Klik hier

Mottes Ore Podcast

Als je in Bergen op Zoom geboren en getogen bent dan spreek je niet van carnaval maar van Vastenavend. En dan ben je een paar weken per jaar een Krab. Maar waar gaat dat vastenavendhart nou sneller van kloppen? Dat zoeken Joris Withagen en Koen Vos uit in de Mottes Ore podcast. Ze praten met kasteleins, bouwclubs en fervent vastenavendvierders. En soms, heel soms, ontvangen ze gasten die niet uit het Krabbegat komen maar wel van de leut houden.

Wil je luisteren naar deze podcast? Klik hier

Het HUIS van Roosendaal

De verbouwing van het stadskantoor in de gemeente Roosendaal is niet zomaar een bouwklus. Het gaat veel verder dan dat. Al het materiaal uit het oude stadskantoor wordt hergebruikt en duikt op, soms, onverwachte plaatsen weer op in het nieuwe gebouw. De gedachte erachter en de praktische uitvoering wordt besproken in de podcast van de gemeente Roosendaal: het HUIS van Roosendaal. Een podcast over (voorzichtig) slopen, bouwen en een nieuwe manier van werken, leven en beleven voor de werknemers en de inwoners van de gemeente Roosendaal.

Wil je luisteren naar deze podcast? Klik hier

De Tullepetaonse Podcast

We blijven even in Roosendaal. Of zoals het tijdens carnaval heet: Tullepetaonestad. Deze podcast is een leutige podcast met reportages, interviews en nieuwtjes uit Roosendaal in carnavalstijd. Presentatoren Paul en Kitty duiken in de historie van de Schrobbelèr, gaan op zoek naar de vroegste carnavalsherinnering van de Prins en ontdekken welk ontbijt er voor zorgt dat de kater geen kans krijgt. Deze podcast is net zo leutig om te maken als om naar te luisteren.

Wil je luisteren naar deze podcast? Klik hier

Over Recht Gesproken

Deze podcast wordt gemaakt door een groep enthousiaste advocaten van KienhuisHoving. In de podcast bespreken ze juridische actualiteiten. De ene keer aan de hand van een uitspraak, de andere keer naar aanleiding van een interessante juridische ontwikkeling. Ze doen dat steeds op een heldere en laagdrempelige manier. De sympathieke juristen maken de vertaalslag naar de praktijk. Ze weten je te boeien tot en met de laatste minuut.

Wil je luisteren naar deze podcast? Klik hier

Nomineer de podcasts die jouw voorkeur hebben. En als je één of meer van deze podcasts nog niet kent heb je de komende tijd weer genoeg te beluisteren. Ze zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Voor de volledigheid: al onze podcasts vind je door hier te klikken.
Maar dat wist je natuurlijk al lang 🙂

Kitty Joachems

Per toeval ontdekte ik in 1991 hoe leuk het is om radioprogramma's te maken. Het liefst maak ik informatieve radioprogramma's. Nieuws, achtergronden, interviews, reportages. Over welk onderwerp dan ook. Ik doe dat nog steeds. Op vrijwillige basis bij een streekomroep. En toen ontdekte ik de podcast. Fantastisch! Nog fantastischer is het dat ik inmiddels van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Niet alleen door zelf podcast te maken maar vooral door anderen te helpen bij het starten van een podcast of bij het verbeteren van hun podcast. Ik geef presentaties, trainingen, colleges, persoonlijke sessies en ik neem waar nodig (onderdelen van) het podcastproces uit handen. En het allerfantastische (is er een overtreffende trap van fantastisch?) is dat ik dat doe met Paul. De man waarop ik op slag verliefd werd in een radiostudio en met wie ik al meer dan 25 jaar getrouwd ben.