zeven fijne podcasts om naar te luisteren als je op vakantie bent

Delen:

Zeven podcasts voor op vakantie

Of je nu onderweg bent naar het strand, de bergen of gewoon thuis op de bank ligt, podcasts zijn de ideale reisgenoot. Ze zijn informatief, onderhoudend, en blijven jarenlang interessant. Hier zijn zeven fantastische podcasts voor op vakantie, elk met een unieke invalshoek!

Zo, opgelost

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je AI-angst kunt overwinnen of hoe je mensen kunt corrigeren zonder irritant over te komen? Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop pakken de meest complexe (en vaak hilarische) problemen aan in Zo, opgelost. Elke maandag verschijnt er een nieuwe aflevering vol humor en nuttige inzichten. Ideaal voor wie van een goede lach houdt met een vleugje wetenschap!

Here in Holland

Here in Holland biedt een Engelstalige kijk op het leven met Nederlanders, door de ogen van mensen die naar Nederland zijn verhuisd of dat overwegen. Podcastmaker Andy Clark presenteert verhalen die variëren van hartverwarmend tot lachwekkend. Deze podcast is niet alleen onderhoudend, maar ook duurzaam; zelfs oudere afleveringen blijven relevant en boeiend. Perfect om wat Nederlands cultureel inzicht op te doen, zelfs jaren later.

Vrolijke Vrekken

In tijden waarin alles duurder wordt, laten Elke, Ewoud en Kristof je zien hoe je kunt besparen zonder in te boeten op plezier. Vrolijke Vrekken is een luchtige en praktische podcast die je laat kennismaken met slimme bespaartips, vaak met een vleugje humor. Elke aflevering schuift er een bekende Vlaming aan voor extra inspiratie. Een must-listen voor wie wil besparen zonder in te leveren op levensvreugde.

Mina en Mevrouw

In deze diepgaande podcastserie duikt documentairemaker Maartje Duin in haar eigen familiegeschiedenis. Mina en Mevrouw vertelt het verhaal van haar overgrootmoeder, een gravin, en Mina, haar dienstbode. Het is een verhaal over vriendschap en ongelijkheid in de twintigste eeuw, een echte luisterbeleving die je aan het denken zet over sociale structuren en persoonlijke verhalen.

De jongen zonder gisteren

Stel je voor dat je wakker wordt zonder enige herinnering aan wie je bent. Dat overkwam de 21-jarige Jur Deitmers na een hersenontsteking. In de jongen zonder gisteren volgen we zijn reis om zijn verleden en identiteit te herontdekken. Deze vijfdelige serie is een fascinerende en ontroerende verkenning van geheugen, identiteit en wat ons maakt tot wie we zijn.

Hallo Parijs

Voor de sportliefhebbers is er Hallo Parijs, een podcast van het AD die je twee keer per dag bijpraat over de Olympische Spelen in Parijs. Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam geven elke ochtend een vooruitblik en elke middag een terugblik op de gebeurtenissen. Ideaal om op de hoogte te blijven van alle actie en drama, zelfs als je onderweg bent!

NOS Olympische Podcast

De NOS Olympische Podcast biedt dagelijkse updates en analyses over de Olympische Spelen. Thierry Boon, Eline de Zeeuw, en Edwin Cornelissen, met vaste sidekick Erben Wennemars, nemen je mee door de hoogte- en dieptepunten van de dag. Een perfecte aanvulling op je Olympische spelenschema!

Of je nu houdt van verhalende podcasts, educatieve content of gewoon een goede lach zoekt, deze zeven podcasts bieden voor ieder wat wils. Pak je oordopjes, kies je favorieten en geniet van je luisterreis!

Meld je aan en ontvang ons whitepaper 'Impact maken met een zakelijke podcast'

Je ontvangt regelmatig podcast tips in jouw mailbox. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ons Privacy Statement.

Meer
Inspiratie