Paul en Kitty geven jou 5 redenen om te starten met podcasten
5 redenen om te starten met podcasten

Delen:

Podcasten is gewoon heel erg leuk. Maar er zijn meer redenen waarom het slim is om vandaag nog te beginnen met podcasten. In dit artikel delen we vijf redenen met jou.

Naamsbekendheid

Door te podcasten werk je aan je naamsbekendheid en zichtbaarheid. Door regelmatig een nieuwe podcast te publiceren spreek je een deel van jouw doelgroep aan die je met andere content vormen en op andere kanalen niet zo snel bereikt.

Expertstatus

Door in een podcast jouw kennis te delen en regelmatig specialisten aan het woord te laten vergroot je jouw expertstatus. Juist doordat je in een podcast heel authentiek bent, heeft jouw boodschap veel impact op de luisteraar. 

Netwerk

Door gasten in jouw podcast uit te nodigen vergroot je je netwerk. En stuur die gast een link zodra de podcast online staat. Hij of zij zal graag bereid zijn om de podcast met zijn volgers te delen. Dat geeft jouw zichtbaarheid en naamsbekendheid een boost en levert jou ook weer een groter bereik op.

Authentiek

In een podcast is het gemakkelijk om jezelf te blijven. Natuurlijk moet je in het begin even wennen aan de microfoon maar je zult merken dat dat best snel gaat. En eenmaal gewend praat je heel gemakkelijk en voelt het direct vertrouwd. Juist daardoor ben je jezelf. Dat maakt een podcast heel persoonlijk. Iedereen die naar jouw podcast luistert krijgt het gevoel dat hij of zij jou steeds een beetje beter leert kennen. 

Duurzaam

Een podcast is de meest duurzame content vorm die er is. Ook jaren na publicatie kunnen mensen de podcast nog steeds vinden en beluisteren. Eenmaal gepubliceerd blijft de podcast dus voor je werken. Dat is een groot verschil in vergelijking tot een bericht op social media die zo snel weer wegzakt dat veel van je volgers ‘m niet eens te zien krijgen in hun tijdlijn.

Start vandaag nog met podcasten

Er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom het slim is om te starten met podcasten. Dus stel het niet langer uit en zet vandaag nog de eerste stap. Je hoeft het wiel niet in je eentje uit te vinden. Dat hebben wij al voor je gedaan. Bekijk hier hoe wij je kunnen helpen.

Meld je aan en ontvang ons whitepaper 'Impact maken met een zakelijke podcast'

Je ontvangt regelmatig podcast tips in jouw mailbox. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ons Privacy Statement.

Meer
Inspiratie