Wat is de beste gratis podcastapp voor jou? Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Delen:

Wat is de beste gratis podcast app voor jou?

Wil je podcast luisteren in de auto, tijdens het sporten of terwijl je je huis een schoonmaakbeurt geeft? Dat kan gratis en gemakkelijk via jouw favoriete podcast app. Maar welke apps zijn er en is die app beschikbaar op jouw iPhone of Android? In dit artikel zetten wij een aantal populaire gratis podcast apps op een rijtje.

Wat is een podcast app?

Een podcast app is een app waarmee je podcasts kunt beluisteren. Dat kan meteen online. Luister je liever offline, op een moment dat het jou uitkomt? Dan download je de podcasts en bewaar je ze voor een later moment. Je vindt de podcastapps in de Apple App Store of Google Play Store.

Hoe werkt een podcast app?

Als je de app hebt geïnstalleerd op je smartphone of tablet kun je meteen aan de slag. Abonneer je op jouw favoriete podcast kanalen om geen aflevering te missen of zoek op onderwerpen die jij interessant vindt. Je krijgt dan een lijst met podcasts over dit onderwerp. Kies de podcasts die je wilt beluisteren en klik op play of download ze voor later.

Hier lees je meer over podcast luisteren –> Podcast luisteren – Klemtoon Media

Wat is de beste podcast app voor mij?

Smaken verschillen natuurlijk. De uitstraling, overzichtelijkheid en huisstijl bepalen voor een groot deel of een app jou aanspreekt of niet. En het maakt ook verschil of je podcast luistert op een iPhone of op een Android. Om jouw keuzestress zo beperkt mogelijk te houden krijg je van ons een lijstje met een aantal goede podcast apps. Zo ontdek je wat de beste podcast app is voor jou.

Spotify

Account nodig: ja
Geschikt voor: iPhone en Android
Spotify is in korte tijd uitgegroeid tot de meest populaire podcast app. Op basis van je luistergedrag komt Spotify met suggesties die vaak ook wel echt raak zijn.

Apple Podcast

Account nodig: nee, want je bent al ingelogd op je iPhone of ander Apple apparaat.
Geschikt voor: iPhone
Ook bekend als ITunes. Apple Podcast synchroniseert lekker makkelijk met, bijvoorbeeld, je smartwatch zodat je tijdens het sporten gemakkelijk en snel naar podcasts kan luisteren.

Google Podcast

Account nodig: ja, je hebt een google account nodig waarmee je inlogt
Geschikt voor: iPhone en Android
Google was een beetje laat met het ontwikkelen van een Podcast app. De app is heel basic. Fijn als je podcast wil luisteren en geen andere extra opties hoeft.

Overcast

Account nodig: nee
Geschikt voor: iPhone
Een mooie app met fijne extra’s. Zo kun je er voor kiezen om het geluid van de podcast een extra boost te geven zodat het wat voller klinkt. Je kunt stiltes overslaan en stukjes uit de podcast knippen die je dan gemakkelijk kunt delen met je vrienden of op je socials. De app is alleen voor iOS ontwikkeld en daarom qua bediening herkenbaar voor Apple-gebruikers. Je hebt ‘m dus snel in de vingers.

Pocket Cast

Account nodig: nee
Geschikt voor: Android
Ook in deze podcastapp kun je stiltes overslaan en het geluid een boost geven. De app is in Nederland nog niet zo heel erg bekend maar begint wel terrein te winnen. Wij vinden dit de mooiste app. Hij is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en heeft een erg mooi design.

Podcast Addict

Account nodig: nee
Geschikt voor: Android
De mogelijkheden van deze app zijn haast oneindig. Zet hem in als internetradiospeler, als speler voor video-podcasts en natuurlijk ook als podcastapp. Al die verschillende mogelijkheden maakt het wel wat onoverzichtelijk. Als je de tijd neemt om je in alle opties te verdiepen en de instellingen naar jouw wensen aan te passen heb je een uitgebreide podcastapp op maat.

Meld je aan en ontvang ons whitepaper 'Impact maken met een zakelijke podcast'

Je ontvangt regelmatig podcast tips in jouw mailbox. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ons Privacy Statement.

Meer
Inspiratie