Podcast starten waar moet je beginnen

Delen:

Podcast starten: waar moet je beginnen?

Heel goed dat je overweegt om te starten met een podcast. Als je het goed aanpakt gaat het je ontzettend veel opleveren. Maar voordat je begint kan het maken van een podcast best overweldigend voelen. Want wat komt er allemaal bij kijken. Waar moet je beginnen als je wil gaan podcasten?

Elke succesvolle podcastserie begint met een goed doordacht plan. Want een podcast levert alleen het gewenste resultaat op als je weet wie en wat je wil bereiken met jouw podcastafleveringen. Als je dat hebt vastgelegd is het al een stuk gemakkelijker om te bedenken welke inhoud daar bij past.

Hoe start je een succesvolle podcast?

Hoe ziet zo’n podcastplan eruit? Hoe pak je dat aan? Waar moet je beginnen en waar moet je allemaal aan denken? En hoe weet je of je op het goede spoor zit? Daar helpen wij jou graag bij. Wij hebben inmiddels meer dan dertig jaar ervaring met het maken van radioprogramma’s. Met die ervaring zijn wij in 2016 aan het pionieren geslagen in het Nederlandse podcastveld. Of zeg maar gerust: open vlakte. Want dat veld was nog behoorlijk leeg. Maar met al onze kennis en ervaring was het voor ons snel duidelijk hoe je dat nou succesvol aanpakt, zo’n podcast maken.

Laat geen (podcast)kansen liggen

Als je die ervaring niet hebt dan is het nog best een klus om uit te zoeken hoe dat dan werkt. En wat gebeurt er dan? Je wil wel starten met podcasten maar het geeft gedoe. En het zakt weg naar een plekje ergens in de onderste helft van jouw virtuele stapel werk.

NEEEEEEEEE!!!!

Dat is zo zonde. Je laat daarmee echt kansen liggen. Dus wij zorgen er graag voor dat jij jouw kansen pakt en podcastafleveringen maakt die staan als een huis. En dat begint dus met het opstellen van een podcastplan.

Lees ook: 5 redenen om te starten met podcasten

Om jou te helpen met het maken van je podcastplan hebben wij een strategiesessie ontwikkeld. Het voordeel van deze strategiesessie is dat het je slechts een paar uurtjes van je tijd kost, dat je zeker weet dat je geen stappen overslaat en dat je aan het eind van de sessie een volledig podcastplan in handen hebt. Je bent in een paar uur tijd klaargestoomd voor de praktijk.

Resultaatgericht podcastplan

Sommige mensen denken dat ze al een uitgewerkt idee moeten hebben voordat ze een strategiesessie kunnen boeken. Maar dat hoeft helemaal niet. Aan het begin van zo’n sessie lijkt het een wirwar aan wilde plannen, uiteenlopende onderwerpen, thema’s, vage ideeën en wensen. Maar maak je geen zorgen. Voor ons zijn de grote lijnen meteen duidelijk. En een paar uur later is die berg aan informatie netjes geordend in een resultaatgericht podcastplan. Dat plan bestaat onder andere uit een uniek format, overzichtelijke scripts en opnameschema’s. Met dit complete plan kun je direct aan de slag en zet je een podcastserie neer waarmee je je doelen bereikt.

Dus boek een gratis gesprek of, nog makkelijker, ga naar ons contactformulier. In één klik beschik je over twee keer dertig-plus(!) jaar ervaring en een heleboel podcast-enthousiasme 🙂

Meld je aan en ontvang ons whitepaper 'Impact maken met een zakelijke podcast'

Je ontvangt regelmatig podcast tips in jouw mailbox. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ons Privacy Statement.

Meer
Inspiratie