Podcast luisteren: hoe doe je dat? En waar vind je podcasts die aansluiten op jouw interesses?

Delen:

Podcast luisteren

Als je een podcast wilt luisteren dan kun je daarvoor de standaard app op je smartphone gebruiken. Het maakt niet uit of je via Android of Iphone luistert. Op elke smartphone staat een standaard app. Maar je kunt natuurlijk ook de podcast app van jouw keuze downloaden. Hoe het werkt lees je in dit artikel.

Je hebt op social media voorbij zien komen dat er een nieuwe podcast online staat over een onderwerp waar je meer van wilt weten. Je hebt op dat moment geen tijd om te luisteren. Hoe kun je de podcast dan op een ander moment luisteren? Dat doe je door de podcast app op jouw telefoon te openen. Op elke Iphone staat standaard de app Apple Podcast en op elke Android telefoon vind je de Google Podcast. Maar je kunt natuurlijk ook een podcast app naar keuze op je telefoon installeren. Denk bijvoorbeeld aan Pocket Cast, Podcast Addict of, misschien wel de meest bekende, Spotify.

Lees ook: Wat is de beste gratis podcastapp voor jou?

Hoe podcast luisteren?

Eenmaal in de podcast app zoek je de bewuste podcast op. Als je de episode van jouw keuze gevonden hebt kies je voor downloaden. De podcast wordt op je smartphone opgeslagen. Deze kun je later beluisteren. Om ook in de toekomst meer episodes van deze podcast te kunnen beluisteren kun je de podcast volgen. Je ziet dan vanzelf in de app dat er een nieuwe podcast online is gezet zodat je op de hoogte blijft.

Waar en wanneer podcast luisteren?

De podcast die je gedownload hebt beluister je op het moment dat het jou uitkomt. Waar en wanneer je dat doet is helemaal aan jou. In het vliegtuig, de auto of op de fiets. Tijdens het joggen, tijdens het koken of terwijl je je huis een schoonmaakbeurt geeft. Het kan allemaal. Je zet je koptelefoon op, doet je oortjes in of je maakt verbinding met je bluetooth speaker en je klikt op play. Podcasts luisteren is via de meeste apps gratis, dus probeer het gerust eens uit.

Podcast offline luisteren

Het voordeel van het downloaden van podcasts is dat je niet online hoeft te zijn op het moment dat je gaat luisteren. Je bent niet afhankelijk van een internetverbinding of wifi. Lekker offline luisteren waar en wanneer jij dat wilt. Dat maakt de podcast een ideale bron van informatie die je steeds opnieuw kunt raadplegen. Onderweg, zo vaak je maar wilt en helemaal gratis. Podcasts worden gemaakt over allerlei onderwerpen en in allerlei vormen en er komen er alleen maar meer bij. Gaat jouw voorkeur uit naar een luisterboek, een interview met een expert uit jouw branche of liever een lesje geschiedenis van een leraar die boeiend kan vertellen? Het is er allemaal.

Waar vind ik podcasts?

Je vindt podcasts door zoekwoorden te typen in Google. Of scroll eens in de podcastapp van jouw keuze door het aanbod. Je zult verrassende podcasts tegenkomen. Maar wat zijn dan leuke podcasts? Wat je leuk vindt hangt natuurlijk af van je voorkeuren en interesses. Enkele suggesties: heb je interesse in de landelijke politiek dan is De Stemming een aanrader. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws dan zijn de BNR podcasts interessant voor jou. Veel mensen luisteren deze podcast in de auto, op weg naar huis en zijn daardoor weer op de hoogte van de actualiteit. Liever een hoorspelachtige podcast waarbij feit en fictie door elkaar lopen? Dan is De Brand in het Landhuis zeker de moeite waard om eens naar te luisteren. Vergeet niet om je ook op onze podcast te abonneren. Wij geven handige tips op het gebied van Podcasten en zichtbaarheid en er schuiven regelmatig interessante gasten aan. Zoek naar de Klemtoon Media Podcast en abonneer je.

Wil je zelf gaan podcasten en kun je wel wat tips gebruiken? Schrijf je hieronder in en ontvang ons gratis whitepaper.

Meld je aan en ontvang ons whitepaper 'Impact maken met een zakelijke podcast'

Je ontvangt regelmatig podcast tips in jouw mailbox. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Je kunt je altijd weer afmelden. Lees ons Privacy Statement.

Meer
Inspiratie